VÍZ GÁZ FŰTÉS - SZANITER SZAKÜZLET

NYITVA H-P 7-17 EBÉD 12-12.30-IG SZ 8-12 DUNAHARASZTI ANDRÁSSY GYULA U 7.

Térkép/útvonalterv

BVF NG 300W infrapanel (90x30cm) (IPNG0300C)
BVF NG 300W infrapanel (90x30cm) (IPNG0300C)
WEB ÁR: 68 000 Ft
(53 543 Ft + ÁFA)

BVF NG 300W infrapanel (90x30cm) (IPNG0300C)

BVF NG 300W infrapanel (90x30cm) (IPNG0300C)
BVF NG 300W infrapanel (90x30cm) (IPNG0300C)
BVF NG 300W infrapanel (90x30cm) (IPNG0300C)
BVF NG 300W infrapanel (90x30cm) (IPNG0300C)
INFRAPANEL MŰKÖDÉSE

Tisztán sugárzó hő, a maximális komfort kialakításához. Az infrapanel működése és működési elve alapján a magashőmérsékletű sugárzó fűtések csoportjába tartozik.

Az infrapanel egy 230V-os hálózati feszültséggel működő innovatív fűtési megoldás, amely minden hagyományos elektromos fűtőpanelnél magasabb hőérzet kialakítására képes. Az infrapanel elsősorban a szilárd testeket és a levegőben található részecskéket fűti fel elsőként, melyek később a szoba levegőhőmérsékletét hivatottak biztosítani. Számos szakirodalonban hibásan “test”-ként említik meg az infrapanel által felmelegített szilárd szerkezeteket. Az infrapanel működése közben a helyiségben található minden szerkezetet, falat, padlót felmelegít, ezek később hőtároló közegként funkcionálnak. 
infrapanel működése

Az infrapanelek szerkezeti felépítése, teljesítményei és belső vezérlő elektronikája. Ismerje meg a BVF infrapanelek egyedülálló minőségét.

Napjainkban 2 típusú infrapanel érhető el. Az újabb sík felületű újgenerációs infrapanelek (BVF NG Series 2012-napjainkig) aktív hőleadó felülettel, és az 1990-ben kifejlesztett kerámiaszemcsés kivitelek melyek már csak kelet európában vannak forgalomban. A BVF újgenerációs infrapanel minden alkotó elemében korszakváltás volt az infrafűtés terén, és az elektromos fűtés megítélését is átírta a modern épületgépészetben. A hagyományos kerámiaszemcsés panelek ugyan a 90-es évek technológia szintjén jó hatásfokot produkáltak, azonban azok terhelhetősége és megbízhatósági mutatói (3-6 év közötti élettartam) nem feleltek meg a hagyományos épületgépészet elvárásainak. A sík felületű, többszörös elektronikus vezérlés azonban kiterjesztette az elektromos infrapanelek működési élettartamát, mely jeleneg mechanikai sérülés nélkül korlátlan, minimálisan is 45-50 év karbantartásmentes működést jelent. Ezen élettartam mutató egy általános gépészeti rendszer avulási idejének többszöröse. Összehasonlítás képpen egy gáz hőtermelő (gázkazán) várható élettartama 10-12 év folyamatos karbantartás mellett. Az infrapanel fogyasztása melyről és az üzemeltetési költségek is egyre kedvezőbbé váltak az elmúlt évtizedben. A technológia kiforrottsága és a vezérlési rendszerek, fejlődése biztosítja, hogy többé ne csak beruházási költségben legyen gazdaságos az elektromos infrafűtés, de a fenntartás is kedvező vagy akár kedvezőbb legyen mint egy hagyományos fűtési megoldás esetében.
Az infrapanel egy összetett hőleadó melynek fűtőeleme, hőmérséklete és vezérlő elektronikája biztosítja az optimalizált hőleadást a távoli infravörös tartományban:
  1. Graphite polyimide fűtőbetét
  2. Aktív hőleadó felület vagy üveg
  3. p5 szenzor rendszer az ideális hőmérsékletért
BVF infrapanel
A FŰTŐBETÉT: A BVF graphite alapú fűtőbetét ellenállás alapon működik. A gyártás során a fűtőbetét hordozó rétegére nano-technológiás eljárában hordjuk fel a “fűtőszálakat”. A nano-technológiás nyomtatási eljárás minden eddiginél precízebb teljesítménybeállítást tesz lehetőve. A 2012-ig gyártott grafit massza melyet a mai napig alkalmaznak gyenge minőségű infrapanelek készítésére, még manuálisan került felhordásra, így annak ellenállása minden négyzetcentiméteren más-más értéket adott. A fűtőbetét két oldalán egy magas tisztaságú réz-nickel vezető található. A két vezető között a nyomtatott graphite fűtőbetét az elektromos megtáplálás hatására melegedni kezd. A felmelegített graphite hőmérsékleténél fogva infravörös tartományban kezdi meg a hőleadást, melyet a speciális hőleadó felület vagy üveg képes a helyiség felé továbbítani. Ezen fejlesztések folyamatosak voltak, és a jövőben zajlnak majd. Az infrapanel árak változása, nem követi a fejlesztések mértékét, szerencsére a BVF mint innovatív gyártó, ezen technológiákat egyre kedvezőbb költségek melett tudja adaptálni, termékeibe beépíteni.
BELSŐ ELEKTRONIKA: Miért voltak 2012-ig érdes felületűek, szemcsések az infrapanelek? Az 1990-ben kifejlesztett kerámiaszemcsés infrapanelekben nem volt vezérlő elektronika, a szemcsés felületnövelés egyszerű hűtőbordaként működött. Ez azonban csak abban az esetben tudott megfelelően működni ha az infrapanel működése során nem került takarásba, nem torlódott fel a meleg levegő a környezetében. Az új generációs infrapanelek p5 vezérlő rendszere nem csupán a fűtőelem maximális hőmérsékletét felügyeli de ki is egyenlíti azt az infrapanel teljes felületén. A p5 vezérlési rendszer az infrapanel 5 pontján méri és limitálja a felületi hőmérsékletet, optimalizálja az elektromos fűtőpanel felületi hőmérsékletét, hogy az minden esetben a távoli infravörös sugárzás megfelelő tartományában működjön.
Infrapanel hőmérséklete
HŐLEADÓ FELÜLET: A hőleadó felület az infrapanel működése szempontjából is kulcsfontosságú, hiszen a hőleadás minden esetben felületen történik. Ezért nem mindegy a padlófűtések esetében sem a helyes burkolat választás, vagy akár egy cserépkályha esetében a megfelelő égetett kerámia alkalmazása a tégla helyett. A BVF infrapanelek hőleadó felülete szabadalmaztatott komponens így annak részletes leírása honlapunkon nem történhet meg, azonban kijelenthető, hogy anyagminőségében és hősugárzási tényezőjében kiemelkedő mérési eredményeket érnek el. Szintén jelentős szerepe van a komfort kialakításában az aktív hőleadó felületnek, mely hő hatására domborodik, növelve az infrapanel besugárzási tartományát.

A BVF NG Series 2022 leginnovatívabb infrafűtési terméke p5 technológiával.

30x90cm-es 300W-os egyedi méret. A BVF NG series infrapanelek legkisebb teljesítményű terméke.

Kedvezőbb árat szeretne? Ennyiért is megveheti!
64600ft Iratkozzon fel hírlevelünkre és használja az 5AKCIO kuponkódot
Érkezés önhöz
2024.06.20
ONLINE ÁR!
A webáruházunkban szereplő árak csak az e felületen történő megrendelés esetén érvényesek.
FONTOS!
Kérjük olvassa el a FONTOS tájékoztatót, köszönjük!
Cikkszám
IPNG0300C
Raktáron
WEB ÁR: 68 000 Ft
(53 543 Ft + ÁFA)
A vásárlás után járó pontok: 1 360 Ft
Hasznos kiegészítők
Részletek

A 30x90cm infrapanel kis méretű helyiségek fűtésére alkalmas, illetve olyan helyeken történő felhasználásra javasolt, ahol a nagyobb teljesítményű, 60cm-es panelek nem férnek el. A csomagolás tartalmaz minden a beépítéshez szükséges rögzítőelemet és konzolt. A helyes teljesítmény méretezéssel kapcsolatban kérem hívjon, segítek kiszámolni mekkora teljesítményű készülékre van szüksége.

Nincs jobb, nincs modernebb. A BVF NG Series infrapanel családja Nano-technológiás Graphit-polyimide fűtőelemének köszönhetően nincs szükség többé a elavult “kristály” szemcsés bevonatra. Az újgenerációs infrapanel működéséről és technológiájáról  talál bővebb információt.
Az új generációs infrapanelekhez fejlesztett p5 vezérlő elektronikának köszönhetően a működési élettartam valóban korlátlan (minimum ~45-50 év), mára nincs szükség felületnővelő kristály vagy kerámia szemcse bevonatra. Az NG Series aktív hőleadó felülete üzemi hőmérsékleten enyhén domborodik maximalizálva a besugárzási tartományt.

Az infrapanelek alkalmasak házak, lakások vagy akár kereskedelmi terek önálló és energia hatékony fűtésrendszerének kialakítására.

Termékeink megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek, szabványoknak. A gyártó üzemek ISO 9001 szabvány szerint a legmagasabb minőség ellenőrzés mellett működnek a legkorszerűbb anyagok felhasználásával.

TÖMEG 2,5 kg
MÉRETEK 900 × 300 × 25 mm
TELJESÍTMÉNY

300W

FELÜLETI HŐMÉRSÉKLET

95 – 110 °C

FESZÜLTSÉG

230V

VÉDELMI BESOROLÁS

IP44

KERET

Fehér alumínium

FELÜLET

Fehér (tisztítható)

HÁTLAP

Teljes felületű alumínium

TÚLMELEGEDÉS VÉDELEM

Ötszörös elektronikus

CSATLAKOZÓ VEZETÉK

1,8m + földelt villásdugó

CSOMAGOLÁS

Doboz

TANÚSÍTVÁNY

CE

GARANCIA

1+4 év gyártói és hivatalos magyar garancia Csak regisztrálnia kell, fizetnie nem kell érte!


 

Hétköznap 10 óráig leadott rendelését, akár már délután átveheti személyesen Dunaharasztin.

Raktáron lévő termékeinket 1 maximum 2 munkanap alatt kiszállítjuk futárszolgálattal.

Készlethiány esetén,a maximális várakozási idő 5 munkanap!

Adatok
Szállítási költség
ingyen
Anyagjellemző
Fém
Gyártó
BVF
Teljesítmény watt
300 watt
Cikkszám
IPNG0300C
Tömeg
5 kg/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek